fönsterbrädseffekten!

"Jag har aldrig haft bort mitt körkort, förutom det första för det tappade jag bort." -Niklas pratar om sitt nya körkort.

Idag på mitt lokala gym var det en gammal tant, en av de äldsta jag har sett träna faktiskt. Vitt hår, kutig rygg och lagom skrynklig sådär ni vet. Hon ska fan ha cred för hennes köttande på maskinerna trotts hennes ålder, men nu var det inte detta som gjorde henne värd eller ovärd för att nämnas här utan det var hennes tuggummistyle! 
Tanten tuggade helt vanligt men så fort hon tog i så tuggade hon mycket mer tydligt och framförallt mycket snabbare! Det såg så himla roligt ut att jag inte kunde låta bli att titta på henne, och även fast jag inte ville så drog sig blicken mot hennes brutalt tuggande mun när hon kämpade med de olika övningarna. Sjukt störande men jisses va kul det såg ut.
Om du har någelunda fotbollskoll så skulle det kunna jämföras med Manchester Uniteds (som för övrigt är det bästa laget i världen) coach Sir Alex Ferguson som också är en duktig tuggare, men lägg då till att ni har en såndär hårdisk som man spelar in alla program så du kan titta när som och spola och ha dig. Så när han står där och tuggar när han coachar så tänker ni er tanten när hon tuggar tuggummi på gymmet, och för att föreställa henne när hon tar i så snabbspolar ni Sir Alex när han tuggar!

Var hos Björn och degade lite i tvsoffan, och vi lyckades verkligen pricka in 3 riktigt konstiga program!

Sportande dvärgar på travelchannel. Det såg för himla festligt ut men visst var det duktiga när de hade basket och fotbollsturnering. Mini Me från Austin Powers var med!

Tonårsliv på Svt. Handlade om tre 18åriga tjejer som fått barn. En av dem hade haft anneroxia i 6 år och var värsta satmaran. Nummer två var blond och drömde om att få G i alla ämnen i skolan. Den sista var det väl egentligen inget större fel på då hon var ganska söt, men något lurigt fel var det allt.

Färjan på kanal5. BartenderHåkan utgör väl egentligen större delen av programmet då han är väldigt speciell, dock vet man inte vissa stunder om man ska skratta eller gråta. Lägg till lite fulla och pinsamma människor i olika åldrar som jätte gärna vill vara med på tv när de är på fyllan så har vi sammanfattat programmet.

Dessa tre program plus reklamen som avbryter stup i kvarten har nog stor bidragande effekt till att jag inte är någon tvtittare.

robsi.


robsi&hank goes red&blue

I lördags så var jag och hank modeller för Brothers, kyligaste killarna på stan helt klart. Dock kom vi bara tvåa, losade med fyra röster. Men vad gör det vi fick ju klä ut oss lite och det var enkla cash.



Hank.                                                                     Robsi.
Jacka: J.Lindeberg                                              Mössa: Boomerang                     
Tröja: Eastwest                                                    Jacka: Eastwest
Piké: Eastwest                                                     Rugbytröja: Eastwest
Jeans: Eastwest                                                  Skjorta: Eastwest
Strumpor: Brothers                                             Jeans: Eastwest
Skor: StockholmDG                                            Strumpor: Brothers
Solglasögon: Page                                             Skor: Bobbie Burns
                                                                                Solglasögon: Page
                                                                                Bandana: J.Lindeberg

                            Alla dessa plagg hittar ni hos Brothers!



                       Stekiga killar chillar med en varsin kaffe.


robsi.


Andra sidan.

Tänkte att jag skulle dela med mig lite om hur det kan vara från andra sidan bardisken.

Ung tjej: -Hej, jag skulle vilja ha två mjölkdrinkar tack.
robsi: -Okey 6or?
Ung tjej: -Ööh va, okey.
robsi: -Har jag fria händer?
Ung tjej: -Ja men tänk om vi inte tycker om de då?
robsi: -Ni får smaka på de och tycker ni inte om de så löser vi det.

Tjejen och hennes kompis smakar på drinkarna, betalar och går.
Ett par minuter senare så kommer ena tjejen tillbaka med sin halvuppdruckna drink.

Ung tjej: -Du jag vill byta den här. (ställer fram drinken)
robsi: -Haha va?
Ung tjej: -Ja du sa ju att jag skulle få en annan om jag inte gillade den.
robsi: -Efter att du smakat på den med sugrör ja, nu har du ju druckit hälften.
Ung tjej: -Vad heter drinken?
robsi: -Jag vet inte.
Ung tjej: -Finns den med på drinkmenyn?
robsi: -Nej det gör den inte, kalla den den vad du vill.
Ung tjej: -Men vadå så den heter inget?
robsi: -Jo den heter "En rosa sommardröm" (Drog till med något bara)
Ung tjej: -Du sa ju precis att den inte hette något ju!?
robsi: -Ja men nu heter den det, nöjd?
Ung tjej: Nej, jag ska stämma dig för att du gett mig en drink som inte finns på drinkmenyn!
robsi: -Haha va?! Vet du hur mycket bartenders freestylar och by the way, vi har ingen drinkmeny.
Ung tjej: -Jag ska fan ändå stämma dig! Såhär kan man inte göra, ge mig en ny drink nu!
robsi: -Nej men vi kan blanda något annat nästa gång, man kan inte gilla allt.
Ung tjej: -Jag kommer stämma dig bara så att du vet.
robsi: -Okey gör så, kan bli trevligt. Vill du ha mina uppgifter? (Börjar skriva ner personnummer, adress m.m på en lapp)
Ung tjej: -Ööh va? (Ser frågande på mig)
robsi: -Ja?
Ung tjej: -Asså såhär är det. Det är första gången jag är ute och vi vill bara ha en trevlig kväll som alla andra.
robsi: -Nehe, det menar du inte? (Som att jag inte räknade ut det direkt)
Ung tjej: -Jo så är det faktiskt, tack ändå jag dricker upp den här.
robsi: -Gör så du och ha en fortsatt trevlig kväll.
Ung tjej: -Du med. (Lite smått röd iansiktet går hon iväg med drinken till sina kompisar)

Här brister det det för mig och jag kan inte hålla tillbaka skrattet. Slutar med att jag ligger dubbelvikt av skratt med tårar ögonen bakom bardisken.

robsi.


Army

Nu är helgens aktiviter avklarade och överlevda, har försökt sova igen lite tid nu under dagen. 3.5 timmars sömn på två dygn är inte hälsosamt. Helgen började med ArmyNight-tema på klubben vilket var kul, personalen var iallafall utklädda. Charlie såg ut som en lövahög och Sandra hade tagit fram sin sexia sjuksköterkadress ut garderoben, hur som så var det lyckat och det är ju alltid kul att klä ut sig.


Skor: Klimacool från Intersport
Byxor: Dunderdon från ?           
Bälte: Carhartt från Oneoff Sthlm
Linne: L.O.G.G. från HM          
Bandana: Carlsberg från Sälen Afterski
Mask: ? från din närmsta paintball återförsäljare



robsi.

Då var det helg!

Helgen är som sagt fullspäckad med både det ena och det andra, fullt ös hela tiden. Börjar jobba 16.00, så det blir långpass idag. Men det blir nog kul, armytema idag @ the club!

Tidig uppgång imorn för att fixa lite ärenden och sen ska jag och Hank agera modeller åt Brothers, det är nå tävlingstjohej. Blir nog bra och ja hoppas vi kammar hem vinsten.

Sen är det tillställning i form av födelsedagsfirande med smörgåstårta och öl följt av landskamp och mer jobb.

robsi.

Italienskt tema och efterkaka av rang!

Jobbade igår, langade bärs (bärs betyder faktiskt bajs i Norge) och grogg för fulla muggar över bardisken till partyglada onsdagskrökare. DJ Jean spelade riktigt bra igår, grymt kul att jobba när det är bra ös!

Innan var jag bjuden till en italiensk tillställning, det var italiensk dresscode vilket i huvudsak blev kostym för de flesta men några valde den klassiska italienska fotbollsutstyrseln. Även kalsonglöst förekom. Det var hemmagjord pizza ala italianstyle, grymt god. Musiken denna afton var även den italiensk, är det tema så är det!

Det planerades efterfest som av någon anledning helt frångicks av det inblandade, fick styra om lite och tillslut blev vi tre tappra efterfestare som korkade upp strax efter 04.00 nångång. Vi löste världsproblem och smidde planer så det stod härliga till. Runt nollsju tvärsomnade den yngsta av oss så det blev till att bädda ner den lilla snarkande kraken. Det var för jävla fint morgonväder och solen värmde på när vi avnjöt ett helt gäng kalla öl, tyvär lite snopet tog allt slut runt 10 och då sa vi tack och godmorgon. Sen hur resten av min dag har sett ut kan ju diskuteras, en sak som är säker är iallafall att jag är för himla trött nu.

Morgonens citat: "Det är som att sälja liftkort i sälen, fast i juni!"

Kvällens rykte: Att en viss Niklas har tillbringat på tok för många timmar framför sin grannes xbox vilket har resulterat i bidrag?

Helgen är fullbokad till max som det ser ut just nu, mer om det under helgen. Annars så verkar det som att det finns ett visst intresse för bloggen vilket är roligt. Dock medför det en viss press, vad vill ni läsa om? Kommentera gärna det tack.

robsi.


Rättelse

Matte har aldrig varit min starka sida, och fröken B-lund har påpekat detta i uträkningen kring Red Bull beroendet.
Givetvis menar jag att hon ligger 3600 kr minus efter att ha betalt sina burkar, kul att ingen annan än hon har noterat det.

Signaturen "Rappe" har skrivit att Dagens Speltips - Trippeln inte har något spelvärde. Nej det kanske den inte har i längden men det är ingen som säger att du måste spela den.

Förövrigt så har Hank som ni sett postat ett inlägg i bloggen, han kommer göra lite gästinlägg ibland, inom kort kommer även en till gästinläggare presentera sig. Så nu vet ni det.

robsi.


Förbannad.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Ni som känner mig in på förhuden vet ju kanske att jag oftast slänger ur mig ett skratt istället för att gråta, även om tårarna många gånger vore mer logiskt att släppa fria. Jag har alltid velat göra lumpen, ända sedan jag va kid, typ sett storebröderna komma hem i sina gröna kläder, berättat historier om övningar och polare man fått... ja ni vet kanske. Igår fick jag ett brev på två rader, två rader motsvarade elva månader av mitt liv, kändes jävligt logiskt. Orden i dom två raderna snodde min möjlighet till att göra lumpen vilket suger bra duktigt. Ja tänk dig själv att i dagens situation på mindre än 20 sekunder gå från att ha de närmaste 11 månaderna planerade till 11 months of plain paper! Att man dessutom lagt ner så jävla mycket tid att träna inför skiten får mig nästan att vilja fläta tarmarna på brillormarna som tog beslutet. TVI PÅ SYSTEMET!


Aja, nog gnällt från min sida. Newton, jävligt ball snubbe för övrigt, sa nån gång något i stil med "every action has an opposit and equal reaction". Mycket riktigt så tog jag några mindre begrundade beslut igår. Några som idag inte rimmar skitbra:


•-          Slutade snusa

•-          Bli nya Ronnie Coleman innan sommarn

•-          Skaffa mig ett fast jobb inom 7 dagar.


Dom två sista - säkert jävligt kloka. Det första - typ de dummaste jag gjort.
Det är 26,5 h sen jag tog det beslutet nu och jag mår sämre för varje sekund. Robsi beskrev mitt beteende igår, tyvärr va han inte ens i närheten av sanningen.

Jag har så ont i huvet att jag undrar om jag har fått punka!

Känner mig lika smart som Bambi kände sig när han gick ut på isen.
Är lika trött som Kalle-Anka är på julafton!!

3 dagar Robsi - vadet är taget... men till vilken nytta!


hank.


Red Bull

Ofta när jag äter frukost så gör jag det till cyberversionen av Aftonbladet, likaså idag och jag såg en lite lustig artikel.
LustigArtikel (Länk till aftonbladet)

Tjejen är 18 år, dricker i snitt niohundra burkar Red Bull om året. Med tanke på hennes ålder så vet vi att hon får studiebidrag, tror det ligger på 1050kr i månaden. Vidare säger vi att en burk Red Bull kostar 18 kr (?)  och att det är 12 månader under ett år vilket gör att vi får dessa siffror: 900*18 =16200, 1050*12 =12600.

Rätt skapligt må jag säga att bränna 16200 spänn på Red Bull när man går på studiebidrag, Hon har 3600kr kvar att leva på under året när hon betalt sitt beroende. Vad har vi nu lärt oss va detta kära läsare? Jo att ett beroende kostar!
Går ju alltid att se över alternativa lösningar och rent spontat i detta fall skulle ju vara att istället dricka en energidryck av ett lågprismärke som istället kostar 4.50kr.

Nog om henne och hennes beroende och ekonomi.

Pratade med min kära vänn Dominique på msn som befinner sig i Thailand. Så satte han på sin webcam och där satt han på ett internetcafé iförd i en mask som föreställde Adolf Hitler! Såg så jävla roligt ut att jag spillde oboy i knät på mig själv. Typiskt!

Dagens speltips: 
En trippel till oddset 1.97.

Färjestad BK - Skellefteå AIK
Alingsås - Lindeskolans IF
IF Guif - Lugi HF

En singel till oddset 1.90.
V:a Frölunda HC - HV 71

robsi.


update.

När man jobbar som bartender på nattklubb så blir det automatiskt så att det är helt okey att dricka vilken dag som helst. Så igår blev det en liten tillställning hemma hos Sandra, kom dit och korkade upp nångång runt halv elva snåret. Det zappades friskt mellan youtubeklippen och det skrattades en hel del åt både det ena och det andra. Vi har tydligen shottade också, eller iallfall jag för jag förstod inte att de andra fuskade och shottade vatten. Hittade nån bild på min telefon föreställandes oss när vi hoppar i Sandras säng (bilden är tagen 06.40 står det).
Vaknade även upp hos tillställningsinnehavaren runt kvart över tre på eftermiddagen av att solen lyser in satan genom fönstret, kanonfint väder. Kommer på att jag har lovat att hänga med Johan och gästträna på gymmet han går på så ringde och berättade vart jag befann mig så han kunde komma och plocka upp mig. När jag kommer ut så har det fina vädret tvärändrats och istället är det molnigt och snöar. Typiskt.

Riktigt dålig insatts av oss på gymmet för övrigt, jag var ju svag sen nattens dricka men vad Johan kan skylla på vettefan.
Bastun däremot var för himla nice!

Köpte thaikäk och drog till Henke och Fia för att kika lite bilder och filmer från deras Thailandsresa.
Fia berättar om någon bild, typ var de var och va dom gjorde där när Henke helt plötsligt avbryter henne med kommentaren "jag har aldrig provat att sitta på handen till den domnar bort och sen runka så det känns som någon annan gör det"  Helt oväntat och från ingenstans kom det vilket gjorde mig och Fia till två ? innan vi bärjade gapskratta!

Påtal om att Henke inte är helt frisk så har han bestämt sig för att sluta snusa med start idag vilket gör honom ännu värre än vad han redan är. Nu typ klättrar han på väggarna och tjatar om att springa bort till Coop hela tiden och handla en dosa. Jag säger att han är en svag människa om han börjar snusa igen vilket jag tippar han kommer att göra om ca tre dagar tyvär. Anledningen bakom den tanken är att han började äta tandkräm förut i rent behov av att ha något starkt i munnen, han sa att det var likt snus. Ja ni hör ju själva, men jag ska stötta honom in i det sista.

Nu har det här inlägget börjat bli på tok för långdraget så ätnkte avsluta med att lägga in ett fantastiskt youtubeklipp som vi skrattade mycket åt i natt. Börja titta efter nån minut.


robsi.

firefighter.

Krogbranschen i Nyköping har spårat rätt duktigt med tiden. VIP, Fika, Hypnotiq och nu senast Bluemoonbar har efter olika attentatsförsök brunnit ner och stängt. För ser som inte vet så jobbar jag som bartender och idag har vii personalen haft brandutbildning där vi fick prova på att släcka lite olika bränder. (inte lära oss hur man tillverkar molotovcocktails).
Det var roligt och lärorikt och nu är vi hobbybrandmän så kom ann bara och försök elda ner vårat jobb bara!

Är ju ny i bloggvärlden så testar mig fram lite, igår provade ja att lägga in ett youtubeklipp och som ni ser så funkade ju det utmärkt. Idag försökte jag liveblogga från mobilen från utbildningen och som ni ser så gick ju det ganska bra också, bilden kom in men ingen rubrik och beskrvning men man ser ju iallfall att Henke köttar på med brandsläckaren.(inlägget innan).

På tal om att vara ny i bloggvärlden, som allt annat man ska lära sig så tar man efter andra för att lära sig. Såkallat "monkey see, monkey do" Så givetvis har jag ju kikat runt på lite olika bloggar, både kända och lite mer okända men det något som är väldigt återkommande är det här med att publicera "dagens outfit"

Ska försöka sammanfatta lite kort vad detta fenomen är.
1. Ta en bild på dig själv där man ser vad du har på dig.
2. Ladda upp den på bloggen.
3. Skriv vad det är du har på dig, vad det kostar och slutligen var man kan köpa plagget/accessoaren så dina läsare kan kila iväg till närmsta återförsäljare eller klicka in sig på hemsidan för att köpa en ""dagens outfit".

För att förtydliga så ska jag statuera ett exempel här under med en bild från dagen.


Dagens Outfit .
Skor:
Lacoste, 1100kr, Lava.
Byxor: Acne, 999kr, Lava.
Jacka:   ?,       ?kr,   Räddningstjänsten,
Hjälm: Brio,   79kr,   Närmsta leksaksförsäljare.
Brandsläckare: Pulversläckare 6kg, 695kr, fireinvent.se

robsi.


namnlöst

24fa39eaf4f4a10b1a8be569bc2cb0be.png

Kolla varifrån!


Bada kallt, basta varmt.

Söndagsaktiviteten idag blev bad&bastu.
Viktor grejade så att vi (13 grabbar) fick bada romerskt (11 grader?) och bada bastu på Ramdalen idag efter stängning. Var fint att sitta med en kall i handen i bastun och snacka lite skit, huvudämnet blev tequila och dess urspårande effekt, framför allt i helgen. Inga namn nämnda men måste ändå citera Johan "tequila är djävulens sändebud på jorden! Lurigt att anta flytande form".

Angående Tequila så var det ett jävla hej och hallå om hur det skulle drickas/shottas så jag tänkte lägga upp en liten tequilafilm för att reda ut ett och annat. Fastnade direkt för denna, se och lär!



robsi.

Tack!

Visst är den nya designen på robsi.blogg kanonfräck!?
Headern är gjord av Rappe, tack tack!
Resten av uppbyggnaden står Emelie för, tack tack! 

Stay tuned!
robsi.


Kaabooom!

Nu är det äntligen dax för robsi.blogg att se ljuset! *Kaabooom!*

robsi.

RSS 2.0